El tram ocult del ClotEl mapa mostra la situació del tram identificat: és la zona arbrada enmig de les edificacions compreses entre l'avinguda de la Meridiana, a l'esquerre; el carrer del Clot, a la dreta; i el carrer de la Sèquia Comtal, a la part superior. El carrer que va vertical de Meridiana a Clot és el carrer Meridional.


Entrada al carrer de la Sèquia Comtal des de la Meridiana. Al fons, arriba fins el carrer del Clot, després de l'edifici que hi ha al mig de la imatge que és per on passava, transversalment el Rec Comtal i on hi havia el pont.


L'espai entre els edificis mostra el lloc per on passava el Rec Comtal. Es troba baixant el carrer de la Sèquia Comtal, a mà dreta.


Edifici de la Societat General d'Aigües de Barcelona, construït en els terrenys on hi va haver el Cinematógrafo El Recreo Martinense (1914-1936), conegut com "El Molí" perquè antigament hi hagué un dels molins del Clot. L'edifici alt és d'habitatges, mentre que tota la planta baixa era ocupada per les instal·lacions dels Baños Populares de Barcelona. El Rec Comtal passava per l'espai obert de la dreta, i el travessava el pont de la Sèquia Comtal.


Placeta que ocupa l'espai per on passava el Rec Comtal, a tocar dels Baños Populares de Barcelona, i on hi havia el pont que he indicat anteriorment.


El carrer Meridional, entrant des de la Meridiana. Al final de l'atzucac, a mà dreta, comença el tram de la llera del Rec Comtal que ha quedat ocult entre les edificacions. Dins d'aquest petit carrer hi encaixaven les escales d'un dels ponts que travessava la Meridiana, en aquest cas el que venia del carrer d'Aragó, tocant a Rogent.


A l'esquerra del final del carrer Meridional, l'espai entre les edificacions mostra el traçat del Rec Comtal venint del carrer de la Sèquia Comtal. A la dreta hi ha la llera que es veu en les següents fotografies.
Les tres fotografies anteriors ens mostren el camí de terra i arbrat de la llera del Rec Comtal que queda ocult entre els edificis, i que des de fa anys és utilitzat com a pàrquing, ignorant el seu origen. Rere els murs de la dreta,en un nivell més baix, hi passava el rec. Ara són els patis de la part posterior de les cases del carrer del Clot.


Solar de l'edifici enderrocat a la Meridiana, que permet veure els arbres, rere els quals hi ha la llera del rec, que hem vist abans.


El pont del carrer Joan I sobre el rec.
L'espai per on discorre la sèquia és el tram identificat
Aquesta llera anava aproximadament paral·lela a l’antiga rambleta del Clot (també anomenada passeig de la Meridiana; v. foto) desapareguda el 1962, i totes dues construccions tenien, curiosament, la mateixa llargada. Al costat esquerre del número 8 del carrer Joan I, el Rec es dirigia cap a la plaça de les Glòries.


© Les fotografies d'aquesta pàgina són propietat d'Alexandra Hernández Lorés, excepte quan s'indica un altre autor o propietari.